PHANTOM FRAME -RATE EXPLOZIV
In domeniul militar, o clipire dureaza o eternitate. Explozia unui material energetic sau lansarea unui proiectil dintr-o gura de foc, reclama aparate de inregistrare cu frame rate coplesitor. De aceea se numeste IMAGISTICA SPECIALA.
O cameră de mare viteză, pentru cercetarea in domeniul industriei de apărare este vitală pentru a ne asigura că sistemele proiectate functioneaza asa cum au fost gandite. Analiza frame by frame (cadru cu cadru) dezvaluie lucruri imposibil de observat cu ochiul uman.
Cel mai simplu mod de a decide de ce cameră veți avea nevoie este să răspundeți la patru întrebări cheie despre nevoile dumneavoastra:
• Viteză – Cât de multe cadre pe secunda aveti nevoia?
• Dimensiune și rezoluție – cat de importanta este dimensiunea camerei si ce rezolutie va este de folos?
• Iluminare – Câtă lumină este necesară pentru a vedea clar experimentul filmat?
• Proximitate – Cât de aproape trebuie să fie camera de evenimentul filmat?
Indiferent de ceea ce înregistrați, cele de mai sus sunt intrebarile primare la care trebuie sa stiti raspunsul.
Daca sunteti interesati de filmari in super slow motion, vă rugăm să nu ezitați să ne contactați. Unul dintre expertii Ballistic Solutions în camerrele Phantom instruit va poate ajuta să va decideți ce cameră veți avea nevoie.
O SCURTA ISTORIE A IMPLICARII INGINERIEI ROMANESTI LA SUCCESUL CAMERELOR PHANTOM
Vision Research si implicit camera Phantom au o bogata si stransa legatura cu geniul romanesc. Astfel, Radu Corlan, Petru pop Si Alexandru Aciu sunt numele care stau la baza Phantom.
Corlan a fost responsabil pentru specificațiile și designul senzorului, arhitectura camerei, firmware-ul, iar Pop a fost responsabil de proiectarea software-ului pentru a realiza flow-ul de procesare a imaginii. In prezent, Pop coordonează și echipa de cercetare a Vision Research în România. Cei doi români premiați cu OSCAR – Scientific and Engineering Academy Award , alături de Alexandru Aciu, dețin drepturile de brevet pentru camera de mare viteză Phantom. Aciu, un român din Timișoara, a început să dezvolte tehnologia în România, înainte de a emigra în SUA la începutul anilor 90, unde s-a alăturat Vision Research.